5-συχνά-υδραυλικά-προβλήματα-την-άνοιξη

5 συχνά υδραυλικά προβλήματα την άνοιξη

Με ευχάριστο καιρό και όμορφα λουλούδια, ο ερχομός της άνοιξης φέρνει χαρά σε πολλούς. Ωστόσο, μπορεί επίσης να υπάρχει πρόβλημα από την άποψη των υδραυλικών.

Έχοντας ασχοληθεί με τα υδραυλικά για πολλά χρόνια, η Αποφράξεις Αντωνίου έχει δει κάθε μοναδικό ζήτημα υδραυλικών για κάθε σεζόν. Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε για 5 συχνά υδραυλικά προβλήματα την άνοιξη, τις πιθανές αιτίες και τις πρακτικές λύσεις στα πιο συνηθισμένα προβλήματα υδραυλικών που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

1. Σωλήνες που παρουσιάζουν διαρροή

Η ζημιά από το νερό, όπως το ξεφλούδισμα του χρώματος ή η παραμόρφωση του ξύλου, στα δάπεδα ή στις γυψοσανίδες σας είναι πιθανό να προκληθεί από διαρροές σωλήνων που έχουν ραγίσει ή σpάσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων της άνοιξης είναι συνήθως ο απόηχος του χειμώνα σε σωλήνες και συσκευές.

Αυτό συνδέεται με το χειμερινό πρόβλημα των παγωμένων σωλήνων. Όταν το νερό στους σωλήνες παγώνει, διαστέλλεται και αυξάνει την πίεση του νερού, με αποτέλεσμα ο σωλήνας να συστέλλεται και να ραγίζει ή να σκάει τελικά. Οι παλαιότεροι σωλήνες και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις εξωτερικού χώρου είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε αυτό.

Διαρροές από ραγισμένους ή σpασμένους σωλήνες μπορεί να μείνουν απαρατήρητες για λίγο, ειδικά αν βρίσκονται μέσα στον τοίχο. Σε κρύο καιρό, όταν δεν βγαίνει νερό και υπάρχει χαμηλή πίεση νερού, είναι σαφής ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει διαρροή. Το πρόβλημα γίνεται πιο εμφανές την άνοιξη όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει και το νερό ξεπαγώνει ξαφνικά. Προσέξτε για λιμνάζον νερό, μυρωδιά μούχλας ή λεκέδες στον τοίχο της πληγείσας περιοχής.

Οι σωλήνες που παρουσιάζουν διαρροή απαιτούν επείγουσα δράση για την αποφυγή δαπανηρών ζημιών. Ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να αφαιρέσετε τον κατεστραμμένο σωλήνα και να τον αντικαταστήσετε το συντομότερο δυνατό.

Με τη βοήθεια ενός επαγγελματία υδραυλικού από την Αποφράξεις Αντωνίου, μπορείτε να αντικαταστήσετε ραγισμένους ή σπασμένους σωλήνες γρήγορα και αποτελεσματικά. Ακόμα κι αν ο σωλήνας που έχει διαρροή είναι κάτω από γυψοσανίδα, η ομάδα μας μπορεί να κάνει επιδέξιες αντικαταστάσεις σωλήνων και επισκευές χωρίς προβλήματα.

2. Χαμηλή πίεση νερού

Η χαμηλή πίεση νερού είναι ένα άλλο πρόβλημα υδραυλικών για το οποίο οι πελάτες μας καλούν για βοήθεια. Υπάρχουν πολλοί εύλογοι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει συνήθως αυτό. Εκτός από μια πιθανή διαρροή στους σωλήνες, η χαμηλή πίεση νερού μπορεί επίσης να συνδεθεί με την παλαιότητα του σωλήνα, τη διάβρωση ή/και τα άλατα από το σκληρό νερό. Είναι επίσης πιθανό η γειτονιά σας να έχει εκτεταμένο πρόβλημα παροχής νερού ή η βαλβίδα διακοπής να μην είναι ανοιχτή στο έπακρο, κάτι που μπορεί να συμβεί εάν την απενεργοποιήσατε ενώ ήσασταν σε διακοπές.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ρωτήσετε τους γείτονές σας εάν όλοι αντιμετωπίζουν χαμηλή πίεση νερού. Πιθανότατα είναι πρόβλημα με τον προμηθευτή νερού σας. Εάν δεν είναι αυτή η αιτία, δοκιμάστε να ελέγξετε αν έχετε ανοιχτή την κύρια βαλβίδα νερού στο σπίτι σας. Εάν τα έχετε κάνει όλα αυτά και το πρόβλημα παραμένει, ήρθε η ώρα να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό.

Οι επαγγελματίες υδραυλικοί μας μπορούν να εντοπίσουν τον ακριβή λόγο πίσω από τη χαμηλή πίεση νερού του σπιτιού σας και να το διορθώσουν αμέσως για εσάς προτού κλιμακωθεί περαιτέρω δηλαδή εκτεταμένες ζημιές από το νερό ή πλημμύρες.

3. Κατεστραμμένα υδραυλικά εξωτερικών χώρων

Εάν δεν προστατέψατε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις των εξωτερικών χώρων σας τον χειμώνα, οι σωλήνες εξωτερικού χώρου θα έχουν πρόβλημα την άνοιξη. Εκτός από τις λακκούβες και το νερό που στάζει, μια ξαφνική και ανεξήγητη αύξηση του λογαριασμού νερού είναι ένα ενδεικτικό σημάδι αυτού του συνηθισμένου προβλήματος υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Εάν αντιμετωπίζετε διαρροή σωλήνα από κατεστραμμένο εξωτερικό σωλήνα, φροντίστε να κλείσετε αμέσως την παροχή νερού για αυτόν τον σωλήνα. Καλέστε έναν επαγγελματία υδραυλικό το συντομότερο δυνατό για να αξιολογήσει το ακίνητο για πιο σοβαρά υδραυλικά προβλήματα.

4. Βουλωμένες αποχετεύσεις

Μέχρι στιγμής, έχουμε μιλήσει για προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων της άνοιξης λόγω των σκληρών θερμοκρασιών του χειμώνα.

Ωστόσο, η περίπτωση των βουλωμένων αποχετεύσεων είναι διαφορετική. Η πιο κοινή αιτία βουλώματος των αποχετεύσεων είναι η υπερφόρτωση λίπους και σωματιδίων φαγητού μετά τις γιορτές. Εάν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, είναι επίσης μια πιθανότητα να έχει κολλήσει ένα μικρό παιχνίδι στην αποχέτευση σας. Τα έχουμε δει όλα και αυτό συμβαίνει.

Συμβουλεύουμε όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιού να μην χρησιμοποιούν εμπορικά καθαριστικά αποχέτευσης, τα οποία μπορούν μόνο να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά στους σωλήνες σας. Αυτή η λύση DIY δεν είναι καν 100% αποτελεσματική, ειδικά για επίμονα, στερεά ή βαθύτερα φράγματα.

Μόνο επαγγελματίες υδραυλικοί, όπως εμείς εδώ στην Αποφράξεις Αντωνίου, μπορούν να αφαιρέσουν όλα τα είδη βουλωμάτων  —όσο επίμονα κι αν είναι— με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό μας και τις δοκιμασμένες στο χρόνο τεχνικές μας. Επιπλέον, μπορούμε να καθαρίσουμε επαγγελματικά τις αποχετεύσεις σας και να τις κάνουμε να λειτουργούν σαν ολοκαίνουργιες!

5. Βλάβες θερμοσίφωνα

Τα προβλήματα του θερμοσίφωνα μπορεί να επιδεινωθούν σε αξιοσημείωτο βαθμό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προς το τέλος του ή στην αρχή της άνοιξης. Τους χειμερινούς μήνες, ο θερμοσίφωνας σας δουλεύει πολύ πιο σκληρά για να κρατήσει το νερό ζεστό και να καλύψει την αυξημένη ανάγκη του σπιτιού σας για ζεστό νερό, ίσως επειδή έχετε καλεσμένους για τις διακοπές ή έχετε κάνει πολλά ζεστά μπάνια. Όποια και αν είναι η περίπτωση, εάν ο θερμοσίφωνας σας είχε υποκείμενα προβλήματα πριν από την έναρξη του χειμώνα, αυτά πιθανότατα θα επιδεινωθούν από τον επιπλέον φόρτο εργασίας.

Όπως με κάθε συσκευή, έτσι και ο θερμοσίφωνας σας θα πρέπει να συντηρείται σωστά. Ελέγχετε τα μέρη του κάθε τόσο και φροντίστε να τον καθαρίζετε μια φορά το χρόνο. Αν δείτε οποιοδήποτε σημάδι προβλήματος, όσο μικρό κι αν φαίνεται, μη διστάσετε να καλέσετε τους επαγγελματίες γιατί οι έγκαιρες επισκευές μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολλά.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button