5-λόγοι-που-χρειάζεστε-έλεγχο-με-κάμερα

5 λόγοι που χρειάζεστε έλεγχο με κάμερα

Ο έλεγχος με κάμερα είναι ένα ζωτικής σημασίας πρώτο βήμα όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην αποχέτευση. Ουσιαστικά, η αποχέτευση και οι σωλήνες αποτελούν μέρος του ίδιου συστήματος. Εκτελούν την κρίσιμη λειτουργία της διοχέτευσης των λυμάτων μακριά από το σπίτι σας. Μπορεί να προκύψουν διάφορα ζητήματα όταν κάποια από αυτές τις γραμμές είναι αποκλεισμένη ή σπασμένη.

Προγραμματίζοντας έναν έλεγχο με κάμερα, θα μπορείτε να διαγνώσετε με ακρίβεια τα ενεργά προβλήματα στους σωλήνες, εντοπίζοντας παράλληλα μικρά ζητήματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα αργότερα. Εκτός από τα ενεργά προβλήματα όταν πρόκειται για την αποστράγγιση του νερού, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου ο έλεγχος με κάμερα είναι πολύ χρήσιμος.

Τι είναι ο έλεγχος με κάμερα;

Ο έλεγχος με κάμερα είναι μία από τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες υδραυλικούς για την ακριβή διάγνωση ενός προβλήματος αποχέτευσης. Αυτή η υπηρεσία περιλαμβάνει τη χρήση μιας μικρής αδιάβροχης κάμερας που είναι στερεωμένη σε ένα καλώδιο. Η κάμερα έχει τη δική της πηγή φωτός, έτσι ώστε ο υδραυλικός να έχει καθαρή θέα σε μια γραμμή αποχέτευσης ή αποχέτευσης.

Το μικρό μέγεθος της κάμερας της επιτρέπει να μπαίνει βαθιά στις γραμμές αποχέτευσης και αποχέτευσης, ώστε οι υδραυλικοί να μπορούν να βρουν ή να εντοπίσουν προβλήματα όπως τα ακόλουθα:

  • Σωλήνες που έχουν ραγίσει, φθαρεί ή έχουν διαρροή
  • Αποφράξεις σωλήνων αποχέτευσης (που προκαλούνται από συσσωρευμένο λίπος, ξένα αντικείμενα, ρίζες δέντρων κ.λπ.)
  • Αποσπασμένοι ή κακώς ευθυγραμμισμένοι σωλήνες

Μια έλεγχος με κάμερα μπορεί να γίνει τόσο σε κατοικίες όσο και σε εμπορικά ακίνητα. Εκτός από τη διάγνωση ενεργών προβλημάτων, αυτή η υδραυλική υπηρεσία μπορεί επίσης να βρει μικρότερα προβλήματα που θα μπορούσαν να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου.

1. Επίμονα βουλωμένοι σωλήνες

Μια βουλωμένη τουαλέτα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μεμονωμένο πρόβλημα. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε εκτεταμένα και επίμονα βουλώματα σε πολλούς νεροχύτες, ντους και τουαλέτες στο σπίτι ή την επιχείρηση σας, μπορεί να σημαίνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται πιο κάτω στο σύστημα. Η εκτεταμένη απόφραξη συνήθως υποδηλώνει απόφραξη του σωλήνα αποχέτευσης.

2. Επαναλαμβανόμενη υπερχείλιση λυμάτων

Η υπερχείλιση λυμάτων είναι ένα από τα πιο δυσάρεστα ζητήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Η υπερχείλιση λυμάτων συμβαίνει όταν τα λύματα ωθούνται πίσω σε νεροχύτη ή τουαλέτα, που απελευθερώνει άσχημες μυρωδιές και επικίνδυνους ρύπους στην περιοχή όπου εμφανίζονται.

Ένα περιστατικό υπερχείλισης λυμάτων δεν σημαίνει αυτόματα ότι υπάρχει πρόβλημα με  τους σωλήνες. Στην πραγματικότητα, εάν συμβεί μετά από έντονες βροχοπτώσεις, θα μπορούσε να προκληθεί από υπερφορτωμένο σύστημα αποχέτευσης στην περιοχή σας.

Ωστόσο, εάν η υπερχείλιση λυμάτων είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχουν βουλώματα ή σπασίματα στην αποχέτευση της ιδιοκτησίας σας.

3. Μυρωδιά των λυμάτων μέσα ή γύρω από την ιδιοκτησία σας

Οι μυρωδιές λυμάτων μπορεί να προέρχονται από τουαλέτες με χαλαρούς δακτυλίους κεριού ή νεροχύτες στους οποίους έχει γίνει υπερχείλιση. Αυτό το πρόβλημα μπορεί επίσης να προκληθεί από πολύ βουλωμένους σωλήνες ή ακόμη και κατεστραμμένους.

Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από αυτά τα ζητήματα, ένας επαγγελματίας υδραυλικός μπορεί να δώσει μια επισκευή ή καθαρισμό αποχέτευσης, εάν χρειάζεται. Με τη βοήθεια του ελέγχου με κάμερα, τυχόν ζημιές μπορούν να εντοπιστούν και να επισκευαστούν.

4. Ζημιές από νερό σε τοίχους ή δάπεδα

Οι σωλήνες βρίσκονται στα δάπεδα και τους τοίχους των ακινήτων. Εάν παρουσιαστούν διαρροές εντός αυτών σωλήνων, το πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά στο νερό ή σχηματισμό μούχλας. Ο έλεγχος με αποχέτευσης θα είναι πολύ χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου οι διαρροές είναι δύσκολο να βρεθούν σε δυσπρόσιτες περιοχές.

5. Ζημιές από νερό στο υπόγειο

Η διαρροή των σωληνώσσεων μπορεί να καταστρέψει τα δάπεδα και τους τοίχους. Από την άλλη πλευρά, ένας σπασμένος σωλήνας μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη βάση του υπογείου σας. Αν και οι περισσότεροι σωλήνες βρίσκονται έξω και υπόγεια, είναι σύνηθες οι σωλήνες να συνδέονται με τους σωλήνες στο υπόγειο. Εάν η ζημιά της αποχέτευσης συμβεί σε αυτό το τμήμα, θα οδηγήσει τελικά σε ζημιά του υπογείου εξαιτίας της διαρροής νερού.

Πότε ένας έλεγχος με κάμερα είναι χρήσιμος;

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού καλούν την Αποφράξεις Αντωνίου για έλεγχο με κάμερα μόνο εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όπως απόφραξη που δεν μπορεί να διορθωθεί με έμβολο, καθαριστικά υγρών αποχέτευσης ή υδραυλικό φίδι.

Λιγότερο συχνά, ένας ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να χρειαστεί έναν έλεγχο με κάμερα πριν ανακαινίσει μια κουζίνα ή ένα μπάνιο. Λόγω των μεγαλύτερων ποσοτήτων λυμάτων που εμπλέκονται, ίσως χρειαστεί να επιθεωρήσετε την αποχέτευσης για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες του σπιτιού.

Με τα χρόνια, τα τοιχώματα των σωλήνων αποχέτευσης είναι βέβαιο ότι θα συσσωρεύουν κόκκους και βρωμιά από πράγματα όπως πήξη μαγειρικού λίπους, αφρό σαπουνιού, σωματίδια φαγητού σε αποσύνθεση, σκουπίδια και πολλά άλλα. Με έναν έλεγχο με κάμερα, ο υδραυλικός σας μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση των τοιχωμάτων του σωλήνα σας και να αξιολογήσει εάν οι γραμμές σας πρέπει να καθαριστούν, να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν.

Η εισβολή ριζών είναι ένα από τα πιο ύπουλα ζητήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Αυτό που ξεκινά ως μια μικρή διαρροή μπορεί σύντομα να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα.

Οι ρίζες των δέντρων και των θάμνων στην αυλή σας έλκονται φυσικά από την υγρασία στην αποχέτευση και τους σωλήνες, η οποία λειτουργεί ως ένα είδος φυσικού λιπάσματος. Όταν αυτές οι ρίζες αρχίζουν να αναπτύσσονται γύρω ή ακόμα και μέσα στη γραμμή, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές διαρροές ή φράξιμο, παρεμποδίζοντας ολόκληρο το υδραυλικό σας σύστημα.

Αν δεν έχετε φυτέψει στρατηγικά τα δέντρα στην αυλή σας, η εισβολή ριζών μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθεί. Είναι επίσης δύσκολο να εντοπιστεί. Ωστόσο, με τη χρήση κάμερας για έλεγχο, ο υδραυλικός της Αποφράξεις Αντωνίου μπορεί να εντοπίσει εάν αντιμετωπίζετε εισβολή ρίζας και να εντοπίσει το συγκεκριμένο σημείο όπου οι ρίζες έχουν εισέλθει στους σωλήνες σας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button