5-1-λόγοι-που-η-τουαλέτα-βουλώνει-συνεχώς

5 + 1 λόγοι που η τουαλέτα βουλώνει συνεχώς

Τα υδραυλικά προβλήματα αποτελούν μερικά από τα πιο αγχωτικά ζητήματα για τους ιδιοκτήτες σπιτιού. Και ένας από τους μεγαλύτερους ένοχους είναι η τουαλέτα. Δεν είναι ασυνήθιστο για μια τουαλέτα να βουλώνει περιστασιακά, αλλά τι σημαίνει αν η τουαλέτα σας βουλώνει πάντα;

Η επανειλημμένη απόφραξη της τουαλέτας θα μπορούσε να υποδεικνύει ένα σοβαρό πρόβλημα με την τουαλέτα σας, ένα πολύ βαθύτερο πρόβλημα στα υδραυλικά σας ή μπορεί να είναι ότι απλά δεν το αντιμετωπίζετε με τη φροντίδα που του αξίζει. Δείτε 5 + 1 λόγους που η τουαλέτα βουλώνει συνεχ΄ώς.

Γιατί η τουαλέτα βουλώνει συνεχώς;

Πριν ασχοληθούμε με μια συνεχώς προβληματική τουαλέτα, ας απαντήσουμε σε μια σημαντική ερώτηση: Γιατί οι τουαλέτες φράζουν εξαρχής; Υπάρχουν πολλές αιτίες μιας βουλωμένης τουαλέτας και συχνά, η καλύτερη μέθοδος για να φτιάξετε μια τουαλέτα που συνεχώς βουλώνει είναι απλώς να κάνετε αλλαγές στις συνήθειες του μπάνιου σας. Σπάνια σημαίνει ότι πρέπει να αντικαταστήσετε ολόκληρο το υδραυλικό σας σύστημα .

Η διάγνωση του προβλήματος είναι το πρώτο βήμα για τον εντοπισμό της λύσης. Μόλις βρείτε την αιτία, υπάρχει συνήθως μια απλή λύση που δεν απαιτεί τις υπηρεσίες επαγγελματία υδραυλικού.

1. Έχετε μια παλαιότερη τουαλέτα χαμηλής ροής

Η εμφάνιση μιας τουαλέτας μπορεί να μην έχει αλλάξει πολύ, αλλά ο τρόπος που λειτουργεί έχει αλλάξει. Οι άνθρωποι που ζουν σε παλαιότερα σπίτια είναι πιο πιθανό να έχουν τουαλέτα χαμηλής ροής. Εάν έχετε ένα παλιό μοντέλο, η τουαλέτα σας φράζει συχνά επειδή αυτές οι τουαλέτες δεν έχουν την απαραίτητη πίεση για να σπρώξουν το υλικό κάτω από την παγίδα και στην αποχέτευση σας.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη της τουαλέτας επανειλημμένα. Δυστυχώς, η μόνη πραγματική λύση για αυτό το πρόβλημα είναι η αντικατάσταση της τουαλέτας. Σήμερα, όλες οι σύγχρονες τουαλέτες διαθέτουν την απαραίτητη πίεση.

Δυστυχώς, η αγορά μιας νέας τουαλέτας δεν είναι φθηνή. Έτσι, ενώ εξοικονομείτε χρήματα, μια αποτελεσματική προσωρινή λύση είναι απλώς να μειώσετε τη χρήση χαρτιού υγείας.

2. Ρίψη αντικειμένων που δεν μπορούν να ξεπλυθούν

Εάν η τουαλέτα σας συνεχίζει να βουλώνει, μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε τι ακριβώς πετάτε σε αυτή. Οι τουαλέτες προορίζονται να χειρίζονται ανθρώπινα απόβλητα και τίποτα άλλο. Ωστόσο, είναι μια κοινή παρανόηση ότι μπορείτε να ρίχνετε χαρτί υγείας ή τα προϊόντα υγιεινής.

Δυστυχώς, πολλά νοικοκυριά παραπληροφορούνται από τις επωνυμίες σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να ξεπλυθεί. Για παράδειγμα, πολλά μαντηλάκια που διατίθενται στο εμπόριο λένε ότι διασπώνται ενώ δεν είναι αλήθεια.

Ενώ το να ρίξετε ένα αντικείμενο που δεν μπορεί να ξεπλυθεί μία φορά είναι απίθανο να οδηγήσει σε προβλήματα, το να συμβαίνει τεχνικά θα οδηγήσει σε μπλοκαρίσματα. Σε πολλές περιπτώσεις, ένα έμβολο θα αφαιρέσει πολλά από αυτά τα βουλώματα. Εάν η κατάσταση έχει γίνει πολύ άσχημη, ίσως χρειαστεί να καλέσετε έναν υδραυλικό από την Αποφράξεις Αντωνίου.

3. Βουλωμένη παγίδα τουαλέτας

Η παγίδα P σε ένα νιπτήρα μπάνιου ή κουζίνας είναι κάτι που γνωρίζουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού. Η τουαλέτα σας έχει επίσης μια παγίδα, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στο γιατί η τουαλέτα σας φράζει συχνά.

Σε αντίθεση με τον νεροχύτη, μια τουαλέτα έχει αυτό που είναι γνωστό ως παγίδα που αντιστοιχεί στο σχήμα της. Είναι αυτό που συνδέει τη λεκάνη της τουαλέτας με τον σωλήνα αποχέτευσης. Ο σκοπός της παγίδας είναι να αποτρέψει τα μεγάλα αντικείμενα να μπουν στον αποχετευτικό σωλήνα και να προκαλέσουν απόφραξη.

Επομένως, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι εκεί συνήθως κολλάνε τα αντικείμενα. Θα μπορούσε να είναι ένα αντικείμενο που δεν ξεπλένεται, πάρα πολύ χαρτί υγείας ή απλά υπερβολικά απόβλητα. Εάν η τουαλέτα σας φράζει συνεχώς, υπάρχει εύλογη πιθανότητα η παγίδα να έχει βουλώσει.

Η απόφραξη της παγίδας μπορεί να είναι η λύση στο γιατί η τουαλέτα σας φράζει εύκολα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έμβολο για βοήθεια.

Ένας κοχλίας τουαλέτας είναι επίσης ένα πολύτιμο αντικείμενο για την αφαίρεση του φράγματος. Απλώς τοποθετήστε τον κοχλία στην αποχέτευση και μετακινήστε τον προς τα εμπρός μέχρι να παρατηρήσετε αντίσταση.

4. Βουλωμένος σωλήνας

Πιο σοβαρά μπλοκαρίσματα μπορεί να υποδεικνύουν πρόβλημα με τη γραμμή αποχέτευσης, που σημαίνει ότι ένα φράξιμο μπορεί να έβγαινε από τα φωτιστικά σας και να εισχωρήσει στον κύριο σωλήνα. Οι βουλωμένοι σωλήνες είναι από τα πιο σοβαρά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Εάν αυτός είναι ο λόγος που η τουαλέτα σας συνεχίζει να βουλώνει, θα παρατηρήσετε προβλήματα σε ολόκληρο το σπίτι σας.

Οι αποφράξεις των σωλήνων δεν υποδηλώνουν πάντα ένα λάθος εκ μέρους σας. Τα σπασίματα και οι διεισδύσεις ριζών δέντρων είναι μερικές από τις εξωτερικές πηγές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στο νοικοκυριό σας.

Δεν μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τους αποχετευτικούς σωλήνες και θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με έναν επαγγελματία. Όσο περισσότερο αφεθεί να αντέξει ένα φράξιμο στην τύχη του, τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα προκαλέσει στο υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας.

5. Το νερό σας είναι πολύ σκληρό ή πολύ χλωριωμένο

Το σκληρό νερό είναι νερό που είναι γεμάτο μέταλλα όπως το ασβέστιο. Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα στο εσωτερικό της τουαλέτας και ιδιαίτερα στο εσωτερικό του σωλήνα αποχέτευσης. Εάν η τουαλέτα σας είναι παλιά, αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημα.

Το χλώριο που προστίθεται στο νερό μας για να σκοτώσει τα βακτήρια μπορεί να έχει κακή επίδραση σε οποιαδήποτε πλαστικά ή ελαστικά μέρη στην τουαλέτα σας. Οι ατελείς στεγανοποιήσεις μέσα στην τουαλέτα μπορεί να βλάψουν την ικανότητα έκπλυσης της τουαλέτας σας.

6. Δεν υπάρχει αρκετό νερό στο καζανάκι

Εάν υπάρχει πρόβλημα με τον σωλήνα παροχής νερού της τουαλέτας, το καζάκι μπορεί να μην γεμίζει πλήρως. Το αποτέλεσμα είναι να μην εισέρχεται η σωστή ποσότητα νερού στη λεκάνη όταν το πατάτε

Το πιο εύκολο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι ότι το κουμπί στη γραμμή παροχής νερού είναι ανοιχτό μέχρι τέρμα. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε τον υδραυλικό σας εάν ο ελαστικός πλωτήρας στο καζανάκι σας έχει ρυθμιστεί πολύ χαμηλά.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά με μια τουαλέτα. Εάν η τουαλέτα σας συνεχίζει να βουλώνει και δεν μπορείτε να προσδιορίσετε το πρόβλημα που προκαλεί αυτό το σταθερό πρόβλημα, ήρθε η ώρα να καλέσετε τους επαγγελματίες. Οι υδραυλικοί μας σε όλη την Αττική αξιολογούν το υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας για να βρουν την πηγή πίσω από μια τουαλέτα που συνεχώς βουλώνει και να εκτελέσουν τις επαγγελματικές υπηρεσίες που απαιτούνται για την εξάλειψη του προβλήματος.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button