5-1-αιτίες-διαρροής-τουαλέτας

5 + 1 αιτίες διαρροής τουαλέτας

Πιθανότατα δεν υπάρχει εξάρτημα στο σπίτι που να το χρησιμοποιείτε τόσο πολύ όσο η τουαλέτα. Εκτός από τον τακτικό καθαρισμό κάθε λίγες μέρες, η τουαλέτα σας είναι πιθανό να είναι σχετικά χαμηλής συντήρησης. Όλο το χρόνο, λειτουργεί όπως πρέπει. Αν κάτι πάει στραβά, ωστόσο,μπορεί να είναι αδύνατο να αγνοηθεί. Μια απλή διαρροή προκαλεί τη συγκέντρωση νερού, ίσως ακόμη και ζημιά στο πάτωμα ή στους τοίχους ή μπορεί να σπαταλήσει νερό και αυξάνοντας τον μηνιαίο λογαριασμό κοινής ωφέλειας.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να αγνοήσετε τα σημάδια, αλλά υπάρχουν καλοί λόγοι για να μην το κάνετε. Δείτε 5 + 1 αιτίες διαρροής τουαλέτας από την Αποφράξεις Αντωνίου.

1.Κατεστραμμένο πτερύγιο

Μια τουαλέτα κρατά νερό σε μια δεξαμενή μέχρι να πατήσετε το καζανάκι. Όταν το κάνετε, το πτερύγιο στη δεξαμενή σηκώνεται και το νερό ρέει από τη δεξαμενή στη λεκάνη , αναπληρώνοντας την παροχή για να προστατεύσετε το εσωτερικό από λεκέδες και βακτήρια. Το πτερύγιο είναι ένα ελαστικό ή πλαστικό μέρος που συγκρατεί μια σφράγιση για να διατηρεί το νερό στη δεξαμενή, ένα φράγμα μεταξύ της δεξαμενής και της λεκάνης. Όταν το πτερύγιο επιστρέψει στη θέση ηρεμίας, η δεξαμενή γεμίζει ξανά με νερό.

Ενώ τα πτερύγια είναι απλές συσκευές, δεν είναι άφθαρτα. Με την πάροδο του χρόνου, το πτερύγιο μπορεί να παραμορφωθεί, να ραγίσει ή να σπάσει. Εάν το κάνει, δεν είναι πλέον σε θέση να ελέγξει τη ροή του νερού μεταξύ της δεξαμενής και του μπολ. Αντίστοιχα, συχνά διαρρέει νερό από τη δεξαμενή στη λεκάνη, δημιουργώντας έναν ενοχλητικό ήχο που στάζει.

Οι υδραυλικοί το αναφέρουν ως σιωπηλή διαρροή, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού να την εντοπίσουν. Εάν έχετε αυτή τη σιωπηλή διαρροή, ο λογαριασμός του νερού σας είναι πιθανώς υψηλότερος από όσο θα έπρεπε. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, δώστε προσοχή σε τυχόν ήχους νερού που προέρχονται από την τουαλέτα σας μετά το καζανάκι. Μόλις γεμίσει η λεκάνη, δεν θα μπορείτε να μην παρατηρήσετε ότι τρέχει νερό σε αυτή.

Ένα χαλασμένο πτερύγιο είναι εύκολο και σχετικά φθηνό να το φτιάξετε μόνοι σας. Με ένα κιτ επισκευής τουαλέτας, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το παλιό πτερύγιο από το εσωτερικό της δεξαμενής και να εγκαταστήσετε ένα ανταλλακτικό.

2. Κολλημένο πτέρυγιο

Ακόμα κι αν ένα κάλυμμα τουαλέτας είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να μην κάνει τη δουλειά του αποτελεσματικά. Συχνά, τα πτερύγια κολλάνε στην ανοιχτή θέση, επιτρέποντας στο νερό να ρέει συνεχώς από τη δεξαμενή στη λεκάνη. Εάν συμβεί αυτό με την τουαλέτα σας, η λαβή πιθανότατα θα αισθάνεται χαλαρή και δεν ανταποκρίνεται.

Για τις περισσότερες τουαλέτες, είναι ένα απλό έργο πέντε λεπτών προς διερεύνηση. Σηκώστε το καπάκι από τη δεξαμενή για να ελέγξετε διπλά ότι το πτερύγιο είναι συνδεδεμένο στη λαβή έκπλυσης. Μερικές φορές θα διαπιστώσετε ότι η αλυσίδα έχει γλιστρήσει και χρειάζεται απλώς επαναφορά στη λαβή. Για να διασφαλίσετε ότι το πτερύγιο λειτουργεί όπως θα έπρεπε, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε τον μηχανισμό που το μετακινεί πάνω-κάτω. Το ανταλλακτικό πτερύγιο διατίθεται ως μεμονωμένο εξάρτημα και συνήθως περιλαμβάνεται σε κιτ επισκευής τουαλέτας, καθιστώντας εφικτή μια επισκευή χωρίς υδραυλικό.

3. Ραγισμένος σωλήνας

Το νερό ρέει στη δεξαμενή της τουαλέτας μέσω ενός σωλήνα. Όταν λειτουργεί σωστά, η γραμμή είναι ένα κλειστό σύστημα, αποτρέποντας τη διαρροή αέρα και τη διαρροή νερού. Ωστόσο, με το χρόνο ή την υψηλή πίεση του νερού, ο σωλήνας μπορεί να σπάσει. Αν ναι, μπορεί να παρατηρήσετε νερό στο πάτωμα γύρω από την τουαλέτα σας. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να έχετε πλημμύρ. Η επισκευή ενός ραγισμένου απαιτεί συχνά την άμεση βοήθεια ενός υδραυλικού για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στο σπίτι σας

Εάν θέλετε να κάνετε τις επισκευές μόνοι σας, φροντίστε να κλείσετε το νερό στην τουαλέτα ή στο μπάνιο σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέσετε προσεκτικά τη ραγισμένη γραμμή παροχής. Αφού καλύψετε τη νέα γραμμή με ταινία υδραυλικού, στερεώστε τη με ασφάλεια στη βαλβίδα νερού και στην τουαλέτα. Προσέξτε να μην καταστρέψετε τη νέα γραμμή λόγω υπερβολικής σύσφιξης. Μετά την εγκατάσταση, θα πρέπει να δοκιμάσετε τη νέα γραμμή για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει διαρροή.

4. Κατεστραμμένη δεξαμενή

Μια τουαλέτα κρατά νερό μέσα στη δεξαμενή για να ξαναγεμίσει το μπολ όταν χρειάζεται. Αν παρατηρήσετε νερό στο πάτωμα γύρω από το κομοδίνο σας, μπορεί να έχετε ραγισμένη ή σπασμένη δεξαμενή. Για να επισκευάσετε σωστά μια κατεστραμμένη δεξαμενή, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε μια νέα τουαλέτα.

Ενώ ο στόκος και τα στεγανωτικά μπορούν να σταματήσουν προσωρινά μια διαρροή, η αναβάθμιση της παλιάς τουαλέτας σας μπορεί να ενισχύσει την ηρεμία σας και να προστατεύσει τα άλλα εξαρτήματα του μπάνιου σας από ζημιές από το νερό

5. Σκουριασμένη βαλβίδα

Εάν η δεξαμενή σας υπερχειλίσει, μπορεί να έχετε μια διαβρωμένη ή κατεστραμμένη βαλβίδα. Η αντικατάσταση της βαλβίδας δεν είναι δύσκολη, αλλά συνήθως είναι πιο περίπλοκη από την επισκευή του πλωτήρα. Υπάρχουν πολλαπλάσια τεμάχια στη βαλβίδα και κάθε κομμάτι πρέπει να επιθεωρηθεί για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί ή εάν ολόκληρη η μονάδα βαλβίδας πλήρωσης χρειάζεται αντικατάσταση.

Οι περισσότερες βαλβίδες θα έχουν λεπτομερείς οδηγίες εάν επιλέξετε να το κάνετε μόνοι σας. Επειδή το έργο απαιτεί αξιολόγηση της βιωσιμότητας διαφόρων τμημάτων της τουαλέτας, μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να χειριστείτε μια κατεστραμμένη βαλβίδα είναι να κλείσετε το νερό και να ζητήσετε τη βοήθεια ενός υδραυλικού πριν επιχειρήσετε να επισκευάσετε μόνοι σας τη βαλβίδα της τουαλέτας.

+1. Σπασμένα βύσματα

Όπως κάθε υδραυλικό εξάρτημα, η τουαλέτα σας έχει πολλούς συνδέσμους που αποτρέπουν τη διαρροή νερού. Εάν κάποια από αυτές τις συνδέσεις δεν είναι καλά σφραγισμένη, το νερό μπορεί να καταλήξει στο πάτωμα του μπάνιου σας. Η αντικατάσταση των συνδέσμων είναι συνήθως μια απλή διαδικασία, αν και μπορεί να απαιτεί τη βοήθεια ενός υδραυλικού. Ελέγχετε τακτικά τις συνδέσεις της τουαλέτας σας για να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα προτού μετατραπούν σε διαρροές. Όποτε είναι δυνατόν, επιλέξτε ανταλλακτικά υψηλής ποιότητας για να βελτιώσετε τις πιθανότητες αποφυγής μελλοντικών διαρροών.

Οι τουαλέτες με διαρροή μπορεί να φαίνονται σαν ένα μικρό πρόβλημα και δεν συμβαίνουν συχνά, αλλά τα μικρά πράγματα αυξάνουν το κόστος εάν δεν τα προλάβετε εγκαίρως. Μπορούν να εξαντλήσουν τον λογαριασμό του νερού στην καλύτερη περίπτωση ή να καταστρέψουν τα πλακάκια στο μπάνιο σας στη χειρότερη περίπτωση. Εάν βρείτε την πηγή του προβλήματος, μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα πώς να το αντιμετωπίσετε και ίσως ακόμη και να το διορθώσετε.

Εμπιστευτείτε τους υδραυλικούς της Αποφράξεις Αντωνίου για μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button