3-1-σημεία-κλειδιά-των-υδραυλικώντον-χειμώνα

3 + 1 σημεία κλειδιά των υδραυλικών τον χειμώνα

Οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, οι θυελλώδεις άνεμοι και ο πάγος καθιστούν τον χειμώνα μια επικίνδυνη εποχή για τα υδραυλικά σας. Οι ρήξεις σωλήνων και τα παγωμένα συστήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δαπανηρές επισκευές. Παρακολουθήστε αυτά τα κοινά προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων και εξασφαλίστε μια απολαυστική χειμερινή περίοδο.

1. Σωλήνες που παγώνουν

Οι σωλήνες του νεροχύτη της κουζίνας σας, του ντους και άλλα υδραυλικά είδη εγκαθίστανται συχνά στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού. Αν και αυτό γίνεται για λόγους ευκολίας, θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα σε ιδιαίτερα κρύους χειμώνες ή σε τοίχους που δεν διαθέτουν επαρκή μόνωση. Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ κάτω από το μηδέν, αυτοί οι σωλήνες μπορεί να παγώσουν, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν και πιθανώς να σπάσουν οι σωλήνες.

Οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση δεν είναι τόσο πιθανό να παγώσουν, καθώς το νερό τρέχει μέσα από αυτούς για ένα καλύτερο μέρος της ημέρας. Ωστόσο, οι νυκτερινές ώρες παρέχουν ιδανικές συνθήκες για την εμφάνιση προβλημάτων υδραυλικών εγκαταστάσεων και η πιθανότητα ζημιάς είναι πολύ μεγαλύτερη τη νύχτα, όταν μια διαρροή δεν θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή αμέσως.

Καταπολεμήστε τους παγωμένους σωλήνες προσθέτοντας μόνωση στον χώρο του τοίχου ή γύρω από τον σωλήνα όπου χρειάζεται, είτε μόνωση από υαλοβάμβακα είτε από αφρό που θα τυλιχτεί γύρω από τους σωλήνες υδραυλικών εγκαταστάσεων. Ορισμένοι ειδικοί προτείνουν επίσης ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί θερμός αέρας για να κρατήσει τους σωλήνες ζεστούς. Το άνοιγμα συρταριών και ντουλαπιών γύρω από τις σωληνώσεις για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου παγωμένων σωλήνων.

Σκεφτείτε αυτό το πρόβλημα κατά τη φάση σχεδιασμού του σπιτιού σας και αφήστε σημαντικό χώρο γύρω από τα υδραυλικά για μόνωση και ροή αέρα, ειδικά σωλήνες που εκτείνονται κατά μήκος των εξωτερικών τοίχων της κουζίνας και του μπάνιου σας.

2. Προβλήματα αποχέτευσης

Η αποχέτευση πρέπει να καθαρίζεται σε τακτική βάση, για να αποφευχθεί η απόφραξη και η υπερχείλιση  λυμάτων που μπορούν να καταστρέψουν την αυλή και τα υδραυλικά σας συστήματα. Ο καθαρισμός αποχέτευσης μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά τους χειμερινούς μήνες, όταν η κάλυψη του χιονιού και οι χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν το έργο μακροχρόνιο και δύσκολο.

Σε περίπτωση που η αποχέτευση σας υπερχειλίσει  η επισκευή είναι ακατάστατες και δαπανηρές. Η αντιμετώπιση αυτών των επισκευών το χειμώνα είναι σχεδόν αδιανόητη. Ο ευκολότερος τρόπος για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα είναι να προγραμματίσετε μια άντληση το φθινόπωρο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα για να μειώσετε τη συσσώρευση το χειμώνα, αλλά να θυμάστε ότι αυτά τα προϊόντα δεν αντικαθιστούν τη διαδικασία καθαρισμού, η οποία αφαιρεί φυσικά τα στερεά και παρατείνει τη διάρκεια ζωής και την αποτελεσματικότητα του αποχετευτικού σας συστήματος.

Ζητήστε από την εταιρεία απόφραξης να επιθεωρήσει την αποχέτευση και σημειώστε τυχόν προβλήματα. Η αναβάθμιση των υδραυλικών σας συσκευών θα μπορούσε να υπερφορτώσει το υπάρχον σύστημα και η ηλικία επηρεάζει την ποιότητα της αποχέτευσης και των υπόλοιπων σωλήνων σας.

3. Βλάβη του θερμοσίφωνα

Χρειάζεστε έναν θερμοσίφωνα για να ξεστάνει  το νερό, αλλά αυτός ο εξοπλισμός λειτουργεί ιδιαίτερα σκληρά τους χειμερινούς μήνες. Η συσσώρευση αλάτων είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες προβλήματος στους θερμοσίφωνες. Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα σε ετήσια βάση ή προσλάβετε έναν υδραυλικό για να ελέγξει τον σωλήνα τον εξοπλισμό. Το ίζημα μπορεί να αφαιρεθεί με το ξέπλυμα της δεξαμενής, αν και το σύστημά σας θα χρειαστεί να απενεργοποιηθεί για μικρό χρονικό διάστημα.

Τα πιλοτικά φώτα συχνά σβήνουν κατά τη διάρκεια των βαρέων μηνών του χειμώνα, κλείνοντας τους θερμοσίφωνες ζεστού νερού αερίου. Οι Διακοπές ρεύματος ή υπερτάσεις μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε βλάβες στον θερμοσίφωνα. Είτε θέλετε να καλέσετε έναν υδραυλικό είτε έναν ηλεκτρολόγο, φροντίστε αυτές τις βλάβες γρήγορα για να διασφαλίσετε ότι η οικογένειά σας έχει πρόσβαση σε ζεστό νερό για μπάνιο, καθαρισμό και πλύσιμο ρούχων.

+1. Εξωτερικά υδραυλικά

Μπορεί να μην παρατηρήσετε το πρόβλημα μέχρι την άνοιξη, αλλά οι χειμερινές θερμοκρασίες μπορεί ακόμη και να καταστρέψουν τα εξωτερικά υδραυλικά. Οι σωλήνες, οι βρύσες και τα συστήματα ψεκασμού που δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για το χειμώνα αλλοιώνονται γρήγορα υπό την πίεση και τη δύναμη του έντονου ψύχους.

Οποιεσδήποτε εκτεθειμένες υδραυλικές εγκαταστάσεις και σωλήνες πρέπει να τυλίγονται πλήρως. Οι δυνατοί άνεμοι και ο υγρός καιρός επηρεάζουν τους σωλήνες, τις βρύσες και τις συνδέσεις. Διατηρήστε αυτές τις περιοχές προστατευμένες με σίτες, περιτύλιγμα σωλήνων, ακόμη και με λινάτσα που χρησιμοποιείται συχνά σε δέντρα και θάμνου

Πάντα να αδειάζετε τελείως τα λάστιχα από νερό και να μεταφέρετε τυχόν αποσπώμενα εξαρτήματα στο σπίτι ή στο γκαράζ για το χειμώνα. Ζητήστε από έναν έμπειρο ειδικό να επισκευάσει το σύστημα ψεκασμού σας για να το ετοιμάσετε για τον κρύο καιρό. Αυτή η διαδικασία διαφέρει, ανάλογα με τον τύπο των κεφαλών που έχει το σύστημα ποτίσματος του γκαζόν.

Αφού αποστραγγιστούν οι σωληνώσεις και οι δεξαμενές που χρησιμοποιούνται για τις εξωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις, αποσυνδέστε την παγίδα P και αποστραγγίστε τα εσωτερικά εξαρτήματα. Τοποθετήστε ξανά το P-trap για τους χειμερινούς μήνες και χρησιμοποιήστε αντιψυκτικό στο σύστημα εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε για προβλήματα που προκαλούνται από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Υδραυλικά προβλήματα τους χειμερινούς μήνες

Διάφορα προβλήματα μπορεί να προκύψουν κατά τους χειμερινούς μήνες, προκαλώντας σοβαρή ζημιά στο υδραυλικό σας σύστημα, τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού. Φροντίστε να φροντίσετε τα θέματα συντήρησης το φθινόπωρο, όπως ο προγραμματισμός μιας αντλίας σηπτικής δεξαμενής και η αποστράγγιση των εξωτερικών υδραυλικών εγκαταστάσεων. Επιθεωρήστε και επισκευάστε το θερμοσίφωνασας σε τακτική βάση και προσθέστε μόνωση σε τυχόν σωλήνες που είναι εγκατεστημένοι εντός των εξωτερικών τοίχων.

Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε κοινά προβλήματα χειμερινών υδραυλικών εγκαταστάσεων και να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του σπιτιού σας όλο το χρόνο. Αν χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια καλέστε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button