11-1-συμβουλές-για-επιδιόρθωση-της-βρύσης

11 + 1 συμβουλές για επιδιόρθωση της βρύσης

Έχετε ξυπνήσει ποτέ στη μέση της νύχτας από μια βρύση που στάζει; Ή έχετε έρθει σπίτι για να βρείτε τον νεροχύτη σας καλυμμένο με νερό; Αν ναι, ξέρετε την απογοήτευση μιας βρύσης που έχει διαρροή.

Όχι μόνο είναι ενοχλητικό, αλλά μπορεί επίσης να σπαταλήσει πολύ νερό. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε μερικά εύκολα βήματα για να αποτρέψετε τη διαρροή της βρύσης σας.

1. Ελέγξτε τις ροδέλες

Οι ροδέλες, οι οποίες είναι μικροί δίσκοι από καουτσούκ ή μεταλλικοί, παρέχουν μια στεγανή σφράγιση που αποτρέπει τις διαρροές. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, οι ροδέλες μπορεί να γίνουν εύθραυστες και να ραγίσουν, επιτρέποντας στο νερό να διαρρεύσει.

Ελέγχοντας τακτικά τις ροδέλες και αντικαθιστώντας τις όπως απαιτείται, μπορείτε να βοηθήσετε στην αποφυγή διαρροών. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι η ροδέλα έχει το κατάλληλο μέγεθος και στυλ για τη βρύση. Εάν η ροδέλα είναι πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη, δεν θα δημιουργήσει καλή σφράγιση και είναι πιθανό να εμφανιστούν διαρροές.

2. Σφίξτε τις βίδες στη βρύση

Με την πάροδο του χρόνου, οι βίδες που συγκρατούν τη βρύση μπορεί να χαλαρώσουν, προκαλώντας διαρροή νερού. Εάν παρατηρήσετε ότι η βρύση σας αρχίζει να στάζει, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε τις βίδες για να βεβαιωθείτε ότι είναι σφιχτές. Σε πολλές περιπτώσεις, απλώς σφίγγοντας τις βίδες θα σταματήσει η διαρροή. Εάν οι βίδες είναι απογυμνωμένες, ίσως χρειαστεί να τις αντικαταστήσετε.

3. Βεβαιωθείτε ότι η βρύση είναι ευθυγραμμισμένη σωστά

Η καθημερινή χρήση μπορεί να προκαλέσει ελαφρά εσφαλμένη ευθυγράμμιση των τμημάτων της βρύσης, οδηγώντας σε αργό στάξιμο. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που επιλύεται εύκολα. Απλώς ξεβιδώστε το καπάκι της βρύσης και ρυθμίστε απαλά τη ροδέλα από νεοπρέν μέχρι να ευθυγραμμιστεί κατάλληλα με το κάθισμα. Μόλις το κάνετε αυτό, βιδώστε ξανά το καπάκι και ανοίξτε το νερό για να ελέγξετε για διαρροές.

4. Ελέγξτε για ρωγμές στη βρύση

Η επαναλαμβανόμενη χρήση των βρυσών μπορεί να προκαλέσει φθορά, με αποτέλεσμα μικρές ρωγμές που σταδιακά μπορούν να γίνουν μεγαλύτερες και να προκαλέσουν πιο σοβαρές διαρροές. Επιθεωρώντας τη βρύση τακτικά, μπορείτε να πιάσετε τυχόν ρωγμές από νωρίς και να τις επισκευάσετε πριν προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.

5. Βεβαιωθείτε ότι η πίεση του νερού δεν είναι πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή

Εάν η πίεση είναι πολύ χαμηλή, μπορεί να προκαλέσει διάβρωση των σωλήνων και τελικά αστοχία. Από την άλλη πλευρά, εάν η πίεση είναι πολύ υψηλή, μπορεί να ασκήσει αδικαιολόγητη πίεση στα εξαρτήματα και τις αρθρώσεις, προκαλώντας χαλάρωση και διαρροή. Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η πίεση του νερού σας είναι ιδανική είναι να ζητήσετε από έναν εξειδικευμένο υδραυλικό να εγκαταστήσει μια βαλβίδα ρύθμισης πίεσης. Αυτή η απλή συσκευή θα διατηρήσει αυτόματα την πίεση σε ένα ασφαλές εύρος, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις στη γραμμή παροχής νερού σας.

6. Καθαρίστε τον σωλήνα

Τα συντρίμμια μπορούν να συσσωρευτούν γρήγορα στις βρύσες, κυρίως εάν το νερό στην περιοχή σας είναι σκληρό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από βρωμιά έως άλατα. Εάν αυτά τα πράγματα εμποδίζουν τη ροή του νερού, μπορεί να επιβαρύνουν επιπλέον τις σφραγίδες και τις αρθρώσεις, προκαλώντας τελικάκαι να στάζουν.

Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά τυχόν υπολείμματα χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα για να απομακρύνετε απαλά οποιαδήποτε συσσώρευση. Εάν η συσσώρευση είναι ιδιαίτερα επίμονη, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο διάλυμα καθαρισμού. Ωστόσο, φροντίστε να ξεπλύνετε το διάλυμα καθαρισμού σχολαστικά μετά για να αποφύγετε την καταστροφή του φινιρίσματος της βρύση σας.

7. Βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα διακοπής νερού

Η βαλβίδα διακοπής βρίσκεται κάτω από το νεροχύτη και είναι υπεύθυνη για την παροχή νερού στη βρύση. Με την πάροδο του χρόνου, η βαλβίδα μπορεί να διαβρωθεί ή να καταστραφεί, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει διαρροές. Ελέγχοντας τακτικά τη βαλβίδα διακοπής και αντικαθιστώντας την εάν χρειάζεται, μπορείτε να βοηθήσετε στην αποφυγή διαρροών. Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε πού βρίσκεται η κύρια βαλβίδα διακοπής νερού σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

8. Σφίξτε το παξιμάδι της βρύσης

Ένα παξιμάδι βρίσκεται κάτω από τη λαβή της βρύσης και χρησιμοποιείται για να σφίξει ή να χαλαρώσει το στέλεχος. Θα διαρρεύσει νερό γύρω από το στέλεχος εάν το παξιμάδι στεγανοποίησης δεν είναι αρκετά σφιχτό. Ομοίως, εάν το παξιμάδι στεγανοποίησης είναι πολύ σφιχτό, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο στέλεχος και μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διαρροή. Επομένως, είναι απαραίτητο να βρείτε τη σωστή ισορροπία όταν σφίγγετε το παξιμάδι.

9. Αντικαταστήστε τη φλάντζα

Η φλάντζα είναι ένας μικρός δακτύλιος από καουτσούκ που χωράει ανάμεσα στη λαβή και τη βάση της βρύσης. Με την πάροδο του χρόνου, η φλάντζα μπορεί να γίνει σκληρή και εύθραυστη και μπορεί να μην παρέχει πλέον άνετη εφαρμογή. Ως αποτέλεσμα, το νερό μπορεί να διαρρεύσει πέρα από τη φλάντζα και μέσα στη λαβή, προκαλώντας τη βρύση να στάζει.

Η αντικατάσταση της φλάντζας είναι μια σχετικά απλή διαδικασία και είναι ένας φθηνός τρόπος για να διορθώσετε μια βρύση που έχει διαρροή. Απλώς αφαιρέστε τη λαβή, ξεβιδώστε την παλιά φλάντζα και βιδώστε μια νέα.

10. Ελέγξτε για διαρροές στους σωλήνες που οδηγούν στη βρύση

Οι στεγανοποιήσεις γύρω από τις αρθρώσεις των σωλήνων μπορεί να υποβαθμιστούν, προκαλώντας τη διαρροή νερού. Ελέγχοντας τακτικά για διαρροές, μπορείτε να αποτρέψετε αυτό το ενδεχόμενο. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι ελέγχου για διαρροές. Πρώτον, μπορείτε να αναζητήσετε τυχόν υγρά σημεία στο έδαφος γύρω από τη βρύση σας, εάν είναι σε εξωτερικό χώρο. Εάν δείτε κάποιο, υπάρχει πιθανότητα διαρροής στον σωλήνα σας. Μπορείτε επίσης να ακούσετε τυχόν ήχους που στάζουν από τη βρύση σας. Αν ακούτε κάποιο, υπάρχει επίσης πιθανόν μια διαρροή.

11. Επιβεβαιώστε ότι το νερό στους σωλήνες δεν έχει παγώσει

Εάν το νερό στους σωλήνες παγώσει, διαστέλλεται και ασκεί πίεση στους σωλήνες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο ή διαρροή τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για παλαιότερα σπίτια με σωλήνες από χαλκό ή γαλβανισμένο χάλυβα. Διατηρήστε τον θερμοστάτη ρυθμισμένο στους τουλάχιστον 20 βαθμούς Κελσίου και μονώστε τους εκτεθειμένους σωλήνες σε μη θερμαινόμενες περιοχές για να αποτρέψετε το πάγωμα του νερού.

Εάν ξέρετε ότι υπάρχει παγετός, αφήστε μια στάλα νερού να τρέξει από κάθε βρύση όλη τη νύχτα για να διατηρήσετε τη ροή του νερού και να αποτρέψετε το πάγωμα. Η λήψη αυτών των προφυλάξεων θα σας βοηθήσει να αποφύγετε έναν δαπανηρό λογαριασμό επισκευής στο δρόμο.

+1. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει διάβρωση στη βρύση

Η διάβρωση στη βρύση μπορεί να οδηγήσει σε μικρές ρωγμές που θα επιτρέψουν στο νερό να διαρρεύσει και να προκαλέσει διαρροή. Επιπλέον, η διάβρωση μπορεί επίσης να προκαλέσει τη διάσπαση του στεγανοποιητικού υλικού γύρω από τη βρύση, δημιουργώντας μια άλλη πιθανή οδό για διαρροές.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τη διάβρωση χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό και ένα μαλακό πανί. Εάν η διάβρωση είναι εκτεταμένη, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα εξειδικευμένο προϊόν που έχει σχεδιαστεί για την αφαίρεση της διάβρωσης από μέταλλο. Τέλος μπορείτε να καλέσετε έναν υδραυλικό της Αποφράξεις Αντωνίου.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης της Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button