ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ

Δείτε γιατί δεν πρέπει να πετάτε το χαρτί τουαλέτας μέσα στη λεκάνη

Τα προβλήματα στις αποφράξεις γενικότερα δεν σταματάνε ποτέ.

Σίγουρα θα έχετε αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την βουλωμένη λεκάνη της τουαλέτας σας. Το ξεβούλωμα της λεκάνης τουαλέτας είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να χρησιμοποιούν την λεκάνη της τουαλέτας σαν ένα μαγικό σκουπιδοφάγο. Πιστεύουν δηλαδή, ότι πετάμε μέσα οτιδήποτε και έτσι όλα εξαφανίζονται από προσώπου γης.

Πολλά άτομα είναι εκείνα που πιστεύουν ότι και το χαρτί τουαλέτας είναι εξίσου ακίνδυνο για τη λεκάνη τουαλέτας. Το να μην πετάμε χαρτί τουαλέτας στη λεκάνη γιατί θα βουλώσει, αυτή η φράση αποτελεί έναν κανόνα που μας ακολουθεί από πολύ μικρή ηλικία και μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά.

Όμως αν κάποιος ταξιδέψει στο εξωτερικό θα δει πως αυτός ο κανόνας δεν υπάρχει. Μαζί με αυτόν δεν υπάρχει φυσικά εκείνος ο μικρούλης κάδος απορριμμάτων που βρίσκεται σε κάθε ελληνικό μπάνιο για να πετάμε τα χαρτιά.

Γιατί βουλώνει η λεκάνη τουαλέτας με χαρτί τουαλέτας

Η ιστορία αυτή δικαιολογείται κυρίως λόγω του κακού συστήματος αποχέτευσης. Βασικά της παλαιότητάς του. Τα πιο παλιά κυρίως σπίτια διαθέτουν πολύ στενούς σωλήνες έτσι το βούλωμα είναι υπαρκτός κίνδυνος.

Πολλές φορές πετάμε χαρτιά στη λεκάνη της τουαλέτας νομίζοντας πως θα διαλυθούν. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν διαλύονται, ακόμη και τα βιοδιασπώμενα αργούν να εξαφανιστούν.

Πρέπει λοιπόν όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας να είναι προσεκτικοί, γιατί αλλιώς πολύ σύντομα θα υπάρξουν προβλήματα. Προβλήματα που μόνο οι επαγγελματίες υδραυλικοί  ή οι ειδικοί στις αποφράξεις θα μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

Πως να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας από χαρτί τουαλέτας

Η βουλωμένη λεκάνη προέρχεται συνήθως από τις μεγάλες ποσότητες χαρτιού υγείας, το οποίο πέφτει στη λεκάνη και μετά από καιρό συσσωρεύεται στο εσωτερικό των σωληνώσεων.

Πριν κάνετε οποιαδήποτε εργασία ώστε ένα ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας, πρέπει να πάρετε όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Φορέστε ένα ζευγάρι γάντια, στρώστε το πάτωμα του μπάνιου με εφημερίδες και κλείστε τη παροχή νερού και μετά μπορείτε να ξεκινήσετε τις εργασίες.

1 Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας με καυτό νερό

Ρίξτε το καυτό νερό στη λεκάνη τουαλέτας και αφήστε το για λίγα λεπτά, ώστε να μαλακώσει οποιοδήποτε κατάλοιπο έχει μπλοκάρει τις σωληνώσεις. Εάν η αιτία που βούλωσε η λεκάνη της τουαλέτας δεν είναι σοβαρή, τότε αυτός ο τρόπος θα είναι αρκετός ώστε να γίνει η απόφραξη λεκάνης.

2 Ξεβούλωμα λεκάνης με σόδα και ξύδι

Ρίξτε μια κούπα με μαγειρική σόδα και αφήστε τη 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξτε μια κούπα με ξύδι και αφήστε τα να δράσουν για άλλα 10 λεπτά της ώρας. Η Χημική ένωση των δύο αυτών συστατικών έχει μεγάλη οξύτητα και έτσι μπορεί να μαλακώσει υπολείμματα που έχουν βουλώσει τον σωλήνα. Τέλος ρίξτε μια κατσαρόλα με καυτό νερό.

3 Ξεβούλωμα τουαλέτας με βεντούζα

Τέλος, χρησιμοποιώντας μια βεντούζα και κάνοντας παλινδρομικές κινήσεις πάνω κάτω δημιουργείται κενό αέρος το οποίο ξεμπλοκάρει μικροαντικείμενα και ακαθαρσίες.

Ρίξτε κι εδώ μια κατσαρόλα με καυτό νερό και στη συνέχεια πατήστε το καζανάκι.

Εάν έχετε εφαρμόσει τα παραπάνω και δεν έχετε δει κάποιο αποτέλεσμα τότε καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στις Αποφράξεις Αθήνα Αντωνίου που ασχολείται εδώ και πάνω από 30 χρόνια με τις αποφράξεις με το άρτια καταρτισμένο προσωπικό και τα σύγχρονα μηχανήματα ώστε να λύσετε το πρόβλημα σας εύκολα και χωρίς μεγάλο κόστος.

Δείτε περισσότερα σχετικά με τις αποφράξεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button