Ξεβουλώστε τον νεροχύτη και νιπτήρα μόνοι σας 3

Ξεβουλώστε τον νεροχύτη και νιπτήρα μόνοι σας

Όσο σχολαστικοί και αν είστε, όσο και αν προσέχετε τι ρίχνετε στον νεροχύτη σας, αντίστοιχα και στον νιπτήρα σας, τα υπολείμματα επάνω από τα πιάτα ή τις τρίχες μετά το μπάνιο όπως είναι λογικό βουλώνουν οι σωλήνες και χρειάζεται απόφραξη.

Παρακάτω θα σας δείξουμε κάποιους φυσικούς τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, είναι φυσικές και άμεσες λύσεις οι οποίες μπορούν να αντικαταστήσουν έναν υδραυλικό εάν είναι μια καθημερινή φραγή, φραγή ρουτίνας δηλαδή.

Αδιαμφισβήτητα είναι λύσεις που αντικαθιστούν την δραστικότητα των χημικών αποφρακτικών, αποφεύγοντας την καταστροφή των σωλήνων.

Με αλάτι και βραστό νερό

Ρίξτε 1 ½ κούπα αλάτι στο σιφόνι, ύστερα αδειάστε αργά  2 λίτρα βραστό νερό. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό της βρύσης κι επαναλάβετε όσες φορές και  αν χρειαστεί. Ακριβώς την ίδια μέθοδο ακολουθήστε και για τον νιπτήρα, με αλάτι και βραστό νερό, μπορείτε να διαλύσετε και τα υπολείμματα σαπουνιού ή οποιονδήποτε άλλο παράγοντα που πιθανόν να έχει βουλώσει τον νιπτήρα του μπάνιου σας.

Με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι

Ο πιο διαδεδομένος, ίσως, φυσικός τρόπος να ξεβουλώνουμε νεροχύτες και νιπτήρες.  Είναι μία καλή επιλογή αν το βούλωμα είναι μερικό και αν το σκέτο βραστό νερό δεν λειτουργήσει.

Μετά από το βραστό νερό, λοιπόν, ρίξτε ½ κούπα σόδα μέσα στο σιφόνι και αφήστε την να κάτσει για λίγα λεπτά. Κατόπιν, αδειάστε μέσα ένα μείγμα από 1 κούπα ξύδι και 1 κούπα καυτό νερό. Κλείστε το σιφόνι για να μην βγει ο αφρός έξω κι αφήστε τον να δράσει για 5-10 λεπτά πριν ξεβγάλετε με μια καλή δόση βραστού νερού.

Με βραστό νερό και υγρό πιάτων

Αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι το συσσωρευμένο λίπος στους σωλήνες σας, τότε ο καλύτερος τρόπος να το διαλύσετε είναι με υγρό πιάτων και βραστό νερό. Σε δύο λίτρα νερού που βράζει, ρίξτε μερικές κουταλιές υγρού απορρυπαντικού πιάτων και ανακατέψτε καλά. Έπειτα, αδειάστε το αργά  στο σιφόνι σας κι ύστερα ξεβγάλτε με ζεστό νερό απ’ τη βρύση. Επαναλάβετε άφοβα όσες φορές κι αν χρειαστεί έως ότου υπάρξει αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button