Πώς να μην παγώσουν οι σωλήνες σας

Πώς να μην παγώσουν οι σωλήνες σας τον χειμώνα

Οι παγωμένοι σωλήνες νερού μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά το σπίτι σας. Ακολουθούν συμβουλές για το πώς να μην παγώσουν οι σωλήνες σας τον χειμώνα από τις Αποφράξεις Αντωνίου. Για να συμβεί μια διαρροή νερού, το νερό πρέπει πρώτα να παγώσει και μετά να διογκωθεί, ασκώντας τεράστια πίεση στον σωλήνα και τελικά αυτός να σπάσει.

Οι σωλήνες που παγώνουν πιο συχνά είναι συνήθως αυτοί που εκτίθενται συχνά σε έντονο κρύο, όπως εξωτερικοί σωλήνες , σωλήνες τροφοδοσίας πισίνας, σωλήνες ποτίσματος του κήπου και σωλήνες παροχής νερού σε θερμαινόμενους εσωτερικούς χώρους σε υπόγεια ή ντουλάπια κουζίνας.

Πρόληψη

Η πρώτη ενέργεια που πρέπει να κάνετε για την πρόληψη του παγώματος των σωλήνων είναι να εντοπίσετε όλες τις βαλβίδες στο σπίτι σας και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσδιορίσετε τυχόν πιθανές προβληματικές περιοχές, όπως οποιοδήποτε μέρος όπου οι σωλήνες σας ενδέχεται να είναι ευάλωτοι στο κρύο.

Σφραγίστε τυχόν κενά γύρω από το σπίτι σας, όπου ο παγωμένος αέρας μπορεί να βρεθεί μέσα και να έρθει σε επαφή με τους σωλήνες σας. Σε έντονο κρύο, ακόμη και το μικρότερο άνοιγμα μπορεί να γίνει η αιτία να περάσει αρκετός κρύος αέρας και να κάνει το σωλήνα να παγώσει. Μπορείτε, επίσης, να εμπιστευτείτε τις Αποφράξεις Αντωνίου για τη συντήρηση των υδραυλικών σας τον χειμώνα.

Να είστε προσεκτικοί όταν πέφτει η θερμοκρασία

Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε αυτές τις προβληματικές περιοχές! Ανοίξτε τις πόρτες του ντουλαπιού της κουζίνας και του μπάνιου σας για να ενισχύσετε την κυκλοφορία ζεστού αέρα γύρω από τα υδραυλικά. Κάθε φορά που η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει απότομα, αφήστε λίγο νερό να στάζει από τη βρύση.

Το τρεχούμενο νερό μέσω των σωλήνων, ακόμη και στη μικρότερη ποσότητα, βοηθά στην αποτροπή της κατάψυξης των σωλήνων. Πρέπει επίσης να διατηρήσετε τον θερμοστάτη στην ίδια θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Εάν φεύγετε από το σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αφήστε τη θερμοκρασία στο σπίτι σας σε θερμά επίπεδα και πάντως όχι μικρότερη από 22 βαθμούς κελσίου.

Τι να κάνετε εάν έχετε παγωμένο σωλήνα

Εάν αντιμετωπίζετε κατάσταση παγωμένου σωλήνα που δεν έχει ροή, απενεργοποιήστε αμέσως την κύρια βαλβίδα νερού στο σπίτι σας και αφήστε τις βρύσες ανοιχτές. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε φωτιά για να δοκιμάσετε να ξεπαγώσετε το σωλήνα. Ζεστάνετε τους σωλήνες με πετσέτες ποτισμένες με ζεστό νερό ή σεσουάρ μαλλιών μέχρι να αποκατασταθεί η πίεση του νερού.

Κρατήστε ανοιχτή τη βρύση σας

Θα δημιουργηθούν ατμοί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόψυξης και οι σωλήνες σας χρειάζονται ένα άνοιγμα για να τους αποβάλουν. Διατηρώντας τη βρύση ανοιχτή, επιτρέπεται επίσης η διακίνηση νερού από τον σωλήνα, ο οποίος θα επιταχύνει τη διαδικασία απόψυξης.

Εφαρμόστε θερμότητα στο τμήμα του σωλήνα που είναι κατεψυγμένο

Αυτό μπορεί να γίνει τυλίγοντας ένα ηλεκτρονικό θερμαντικό κάλυμμα γύρω από το σωλήνα, θερμαίνοντας την περιοχή με σεσουάρ μαλλιών ή και τα δύο ταυτόχρονα. Εάν δεν έχετε κανένα από αυτά τα είδη εκείνη τη στιγμή, η χρήση πετσετών εμποτισμένων με ζεστό νερό θα βοηθήσει επίσης. Θυμηθείτε, αυτή είναι μια προσωρινή επιδιόρθωση και δεν πρέπει να αφήνεται χωρίς επίβλεψη για να αποτρέψετε την πιθανότητα ανάφλεξης.

Προσέξτε το υπόγειό σας

Η θέρμανση του υπογείου σας μπορεί να αποτρέψει το πάγωμα των σωλήνων. Εάν το κρύο είναι ακραίο ή αισθάνεστε ότι το υπόγειό σας μπορεί να είναι περιοχή υψηλού κινδύνου, ίσως είναι καλή ιδέα να σφραγίσετε και τα παράθυρα.

Μονώστε το σπίτι σας

Η μόνωση των εξωτερικών τοίχων και των μη θερμαινόμενων περιοχών του σπιτιού σας μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά προβλήματα μακροπρόθεσμα. Προτείνουμε, επίσης, να τυλίγετε τους σωλήνες που βρίσκονται κοντά στους εξωτερικούς τοίχους και σε χώρους ανίχνευσης με μονωτική ταινία θέρμανσης για παραπάνω ασφάλεια.

Αποσυνδέστε τους σωλήνες ποτίσματος

Αποσυνδέστε όλους τους σωλήνες του κήπου και τοποθετήστε μονωμένα καλύμματα σε όλες τις εξωτερικές βρύσες. Αυτή είναι μια από τις τρεις κύριες αιτίες κατεψυγμένων σωλήνων. Oι άλλοι είναι, πρώτον η έλλειψη ζεστού αέρα που κυκλοφορεί γύρω από κρυμμένους εσωτερικούς σωλήνες και, δεύτερον, διαρροές από εξωτερικούς τοίχους που επιτρέπουν στον κρύο αέρα να φτάσει σε σωλήνες.

Χαλρώστε την πίεση στους σωλήνες

Όταν έχει πολύ κρύο, αφήστε μια βρύση να στάζει χλιαρό νερό για να μειώσετε την πίεση και να ελαχιστοποιήσετε την κατάψυξη. Λάβετε υπόψη ότι το πρώτο σημάδι κατάψυξης είναι η μειωμένη ροή νερού από τη βρύση σας. Συνεχίστε την εφαρμογή θερμότητας έως ότου η ροή του νερού επανέλθει στο κανονικό. Μόλις ξεπαγώσετε με επιτυχία τον σωλήνα, ανοίξτε κι άλλες βρύσες στο σπίτι σας για να ελέγξετε για τυχόν άλλους παγωμένους σωλήνες νερού.

Λάβετε γρήγορα μέτρα, εάν οι κατεψυγμένοι σωλήνες βρίσκονται μέσα σε εξωτερικό τοίχο. Αυτή είναι μια σοβαρή κατάσταση και πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία από τις Αποφράξεις Αντωνίου, καθώς οι επισκευές μπορεί να περιλαμβάνουν κοπή μιας τρύπας στον τοίχο προς το εσωτερικό του σπιτιού για να εκτεθούν αυτοί οι σωλήνες σε θερμότερο αέρα.

Δείτε περισσότερα για τις υπηρεσίες αποφράξεων Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Call Now Button